Hem » Artiklar » Punkter att överväga innan flytt till dedikerad server

Punkter att överväga innan flytt till dedikerad server

Behöver du en dedikerad server?Fler och fler online-företag som befinner sig med växande trafik känner behov av en dedikerad server för att fullgöra sina webbhotell krav. Men de skulle göra klokt i att överväga vissa frågor innan du gör detta. Detta säkerställer att man inte gör fel och ångrar sitt beslut.


Kostnadsfaktorn
Denna frihet att flytta till en egen server kommer med ett pris. Det handlar oftast om mycket pengar och det är klokt att göra några kostnadsberäkningar i förväg för att se om det är överkomligt. Även om man har pengar att köpa en dedikerad server så kanske man inte har de tekniska färdigheter som behövs och då bör man hyra in en administratör som kan hantera dessa frågor. Detta innebär att man måste lägga till underhållskostnader till budgeten. Det är klokt att planera budgeten först och sen se om webbplatsen är stor nog att motivera kostnaderna före satsningarna vid köp av dedikerad server.


Icke Administrerad eller Administrerad Server?
Detta är en viktig punkt som måste beaktas vid planeringen vid köp av dedikerad server. Hantera en dedikerad server kan vara svårt vilket det oftast är. Om du har tekniska kunskaper att hantera en server då är icke administrerade servrar bra men räkna med att spendera minst ett par timmar i veckan att övervaka och säkra servern. Du kan också hyra en administratör för att sköta sådana saker vilket underlättar en hel del.

Om du saknar tekniska kunskaper så en administrerad server rätt väg att gå eftersom webbhotell tar hand om allt från att konfigurera och sätta upp servern till att lösa problematiska frågor.


Bandbredd och dess Krav
En av de viktigare sakerna att titta på när du tänker på dedikerade servrar är ditt krav. Välj en dedikerad server om du har ont om bandbredd och om ditt webbhotell inte klarar av när trafiken är som mest.


Data Säkerhet
Säkerhet är en viktig faktor som påverkar människor att satsa på en dedikerad server framför allt människor som har ytterst konfidentiella uppgifter på sin webbplats. Delade servrar är låsta ned på en hög nivå men frågan kvarstår dock att servern är tillgänglig för andra behöriga användare vilket gör att det är ett riskabelt förslag.


Förstå dina behov av en dedikerad server genom att analysera den dagliga användningen. Dedikerad server bör övervägas endast av webbplatser som har ett stort tryck och som har mycket trafik och bra med inkomster för att stödja de höga kostnaderna i samband med en dedicerad server.